Blijkt dat de verkoop van Xbox One minder dan de helft was van die van de PS4, zegt Microsoft zelf

in 2016 Microsoft stopte met het rapporteren van verkoopcijfers van de Xbox One, maar recente documenten van het bedrijf hebben bevestigd hoe weinig de console verkocht in vergelijking met de PS4.

Als je je de begindagen van de Xbox One herinnert, waren ze een beetje een ramp vanwege een aantal slechte vroege beslissingen (die weliswaar vrij snel werden teruggedraaid), en drie jaar na de release in 2016 stopte Microsoft met het rapporteren van verkoopcijfers. Maar nu zoals gemeld door De randin bepaalde documenten Microsoft heeft toegegeven dat de verkoopcijfers van Xbox One minder dan de helft van de PS4 waren.


“Sony heeft Microsoft overtroffen in termen van consoleverkoop en geïnstalleerde basis, met meer dan twee keer zoveel Xbox verkocht in de laatste generatie”, zei Microsoft, vertaald uit het Portugees door The Verge.

Sony heeft onlangs aangekondigd dat het niet langer van plan was om PS4-verkopen te rapporteren, dus het uiteindelijke verkoopcijfer voor de levensduur ligt vanaf maart op een behoorlijk enorme 117,2 miljoen, waarmee het de vierde best verkochte console aller tijden is. Dit betekent dat de Xbox One in totaal minder dan 58.600.000 eenheden heeft verkocht, wat overeenkomt met de geschatte verkoopcijfers van de console.

Voor wat extra context heeft de Nintendo Switch ongeveer 111 miljoen eenheden verkocht, niet ver van de cijfers van de PS4, en duidelijk het dubbele van dat van de Xbox One. Vanwege een tekort aan onderdelen is de verkoop van Switch echter met ongeveer 20% gedaald, wat betekent dat de snelheid waarmee het wordt verkocht waarschijnlijk niet zal doorgaan totdat het chiptekort is opgelost.

Deze zelfde documenten bevatten ook een claim van Microsoft dat: Sony betaalt zogenaamd een soort van “blokkerende rechten” om games uit de Xbox Game Pass te houden. Het is onduidelijk wat dit eigenlijk betekent, omdat het misschien te wijten is aan het feit dat PlayStation nu een eigen versie van Game Pass heeft, of het kan een onderdeel zijn van publicatiecontracten.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   Egem-Iteams.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart